Biden, açıklamasında, “Bu sabah, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı acımasız ve devam eden savaşını görüşmek üzere Başkan Zelenski ile konuştum. Ukrayna'nın yanında olma taahhüdümüzü yeniden teyit ettim ve ABD'nin 1,2 milyar doların üzerinde ek güvenlik ve insani yardım sağlayacağını paylaştım” dedi.
Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Askeri destek, 18 155 milimetre obüs, 36 bin mermi 155 milimetre mühimmat, 18 taktik araç, Çok Namlulu Roket Sistemi için ek mühimmat, 4 ek taktik araç ve yedek parça ve diğer teçhizatı içeriyor” denildi.
ABD’den Ukrayna’ya 1,2 milyar dolar yardım
ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya yönelik 1,2 milyar dolarlık insani ve güvenlik yardımı yapılacağını açıkladı.

YORUM EKLE
1
Bakan Yanık: Kadının insan haklarını, müzakere...
2
Bakan Çavuşoğlu, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic...
3
Türkiye, İngiltere ve Ukrayna Savunma Bakanları...
4
MSB: Pençe-Kilit bölgesinde 1 asker şehit oldu
5
Bakan Çavuşoğlu, Sırbistan Meclis Başkanı Daçiç...
6
MHP'li Yalçın: Diyarbakır İl Başkanlığımız...
7
Stoltenberg: Madrid zirvesi, dönüştürücü bir...
8
Bakan Bozdağ'dan hakim ve savcılara 'sosyal...
9
'Suriye' konulu yüksek düzeyli toplantı...
10
Bakan Dönmez: Elektrikli araçlar için 1 milyar...
SIRADAKİ HABER